info@unirad.hu

Direkt - egykörös - vagy differenciál - kétkörös - fogyasztásmérés

Melyik alkalmazás a megfelelő?

Amikor egy belsőégésű motor (dízel, benzin, biodízel, ...stb) fogyasztását szeretnénk meghatározni átfolyásmérő műszerek beépítésével, fontos tisztában lenni a berendezés üzemanyag ellátó rendszerének kialakításával, paramétereivel. Ezek ismeretében lehet eldönteni melyik mérési mód a legalkalmasabb az adott gépjármű, munkagép fogyasztásméréséhez. 

ALAPELVEK

Hogyan is működik az üzemanyag ellátás a dízelmotorok esetében? Általánosan két üzemanyag rendszer kialakítás létezik.

1. A visszatérő ágban haladó üzemanyag a tankba kerül

 

Ennél a változatnál a tápszivattyú által szállított üzemanyagot a befecskendező szivattyú juttatja el az egyes hengerek porlasztóihoz. A tápszivattyú feladata a megfelelő mennyiségű üzemanyag szállítása, amely a fogyasztás mennyiségének 4 - 10 szerese is lehet, amely függ a motor gyártmányától, és ez az adat csak iránymutató,  A fel nem használt üzemanyag a visszatérő ágon keresztül, visszajut az üzemanyagtankba.

 

2. A visszatérő ágban haladó üzemanyag visszajut az előremenő ágba

Ennél a változatnál a tápszivattyú által szállított üzemanyagot a befecskendező szivattyú juttatja el az egyes hengerek porlasztóihoz. A tápszivattyú feladata a megfelelő mennyiségű üzemanyag szállítása. A fel nem használt üzemanyag visszakerül az előremenő ágba a finom szűrő elé, hogy a mechanikai szennyeződések eltávolításra kerüljenek. A tápszivattyú szállítását az előremenő ágban lévő nyomás szabályozza.

Bejelentkezés

Cégadatok

UNIRAD Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
4200 Hajdúszoboszló, Kígyó u. 14.

Cégjegyzékszám: 09-09-023587
Adószám: 24107709-2-09
Telefon: +36 30 388 8462
Fax: +36 52 361 682
E-mail: info@unirad.hu
Web: https://www.unirad.hu
Az oldal tulajdonosa: UNIRAD Kft. 2001-2019